Verbintenissenrecht

Het verbintenissenrecht regelt de verhoudingen tussen twee of meer personen als het gaat om contractuele afspraken. Zodra u een contract/overeenkomst aan gaat met een particulier of een bedrijf, is er sprake van een verbintenis.

Pacta sunt servanda

Het komt regelmatig voor dat er onduidelijkheid bestaat over de gemaakte afspraken. Daarom is het belangrijk dat u de overeengekomen afspraken duidelijk laat vastleggen in een overeenkomst. Daarbij is het belangrijk dat de gemaakte afspraken niet in strijd zijn met de wet. Wij kunnen u bijstaan bij het opstellen van:

Ook komt het voor voor dat één van de partijen zijn verplichting (verbintenis) niet nakomt. U kunt hierbij denken aan een conflict met een verkoper, koper, leverancier of (onder)aannemer. Er zijn dan veel juridische mogelijkheden. Aan elke mogelijkheid zijn voorwaarden verbonden, maar ook verschillende gevolgen. Wij kunnen u adviseren over:

Dagvaarding ontvangen?

Het kan ook zijn dat u een dagvaarding heeft ontvangen. Het is verstandig direct een advocaat in te schakelen, zodat uw standpunten op een juridische manier naar voren kunnen worden gebracht. Het is belangrijk dat er geen cruciale termijnen verstrijken.

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend naar 071 36 10900 of mail naar kantoor@bosadvocaten.nl.