Marjolein Kooij

Onze advocaat mr. E.M. Kooij (Marjolein) volgde de rechtenstudie aan de Universiteit Leiden, waar zij zich in de masterfase heeft gespecialiseerd in het strafrecht.

Na haar afstuderen en beëdiging als advocaat in 2010 heeft zij de bewuste keuze gemaakt zich niet aan een groot kantoor te verbinden, maar zich als zelfstandige aan te sluiten bij BOS Advocaten. De persoonlijke benadering van de cliënten die bij een klein kantoor hoort, vindt zij een belangrijk aspect van het vak.

In de praktijk raakte zij al gauw betrokken bij en gefascineerd door de meest uiteenlopende strafzaken, maar ook het familierecht. Zij heeft diverse specialisatiecursussen gevolgd om zich in die rechtsgebieden te verdiepen. Vooral op het gebied van scheiding, gezagskwesties en alimentatie ligt haar specialiteit.

Op het gebied van het strafrecht behandelt zij voornamelijk geweldsdelicten, zedendelicten, vermogensdelicten en zaken rond een ingevorderd rijbewijs (door alcohol of snelheidsovertreding).

Haar gedrevenheid, oog voor detail en doortastendheid vormen haar kernkwaliteiten als advocaat.

Rechtsgebiedenregister:

Mr. Kooij heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Personen- en familierecht (echtscheiding, alimentatie, omgang, ouderschap en erkenning)
– Strafrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.