Marjolein Kooij

Onze advocaat mr. E.M. Kooij (Marjolein) volgde de rechtenstudie aan de Universiteit Leiden, waar zij zich in de masterfase heeft gespecialiseerd in het strafrecht.

Na haar afstuderen en beëdiging als advocaat in 2010 heeft zij de bewuste keuze gemaakt zich niet aan een groot kantoor te verbinden, maar zich als zelfstandige aan te sluiten bij BOS Advocaten. De persoonlijke benadering van de cliënten die bij een klein kantoor hoort, vindt zij een belangrijk aspect van het vak. Haar gedrevenheid, oog voor detail en doortastendheid vormen haar kernkwaliteiten als advocaat.

Sinds zij advocaat is, heeft Marjolein zich door middel van diverse cursussen én in de praktijk gespecialiseerd in het strafrecht en in het familierecht.

Op het gebied van het strafrecht behandelt zij voornamelijk geweldsdelicten (bijvoorbeeld uitgaansgeweld of huiselijk geweld), zedendelicten, vermogensdelicten (diefstal, oplichting) en zaken rond een ingevorderd rijbewijs (door alcohol-/drugsgebruik of snelheidsovertreding).

In het familierecht ligt haar focus vooral op alimentatie-, gezags- en omgangskwesties, zoals het vaststellen van een omgangsregeling, het berekenen van alimentatie, het verkrijgen van ouderlijk gezag, etc.

Per 1 januari 2024 behandelt Marjolein geen scheidingen of zaken op het gebied van het huwelijksvermogensrecht meer.

Rechtsgebiedenregister:

Mr. Kooij heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Personen- en familierecht (echtscheiding, alimentatie, omgang, ouderschap en erkenning)
– Strafrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.