Werk
Specialisme > Ontslag

Ontslag

Wij geven u graag passend advies wanneer het gaat om (mogelijk) ontslag. Schakel daarvoor een gespecialiseerde advocaat ontslagrecht van BOS Advocaten in. Ons kantoor staat zowel werkgevers als werknemers bij. Op die manier houden zij feeling met beide kanten en kunnen ze de standpunten en juridische acties van de wederpartij goed voorspellen. Hierdoor kunnen zij het beste juridische advies geven of het beste resultaat bereiken bij het onderhandelingen.

Werkgevers

Vanwege de veranderde wetgeving (WAB) wordt er meer verlangd van werkgevers als zij een werknemer willen ontslaan. Als u een werknemer wil ontslaan, moet er documentatie zijn. U moet in rechte (met stukken) aantonen waarop u het ontslag baseert. Bij disfunctioneren dient bijvoorbeeld de werknemer in voldoende mate in gelegenheid te zijn gesteld om zijn functioneren te verbeteren. Rechts treft u meer informatie aan over specifieke ontslaggronden.

Werknemers

In de praktijk merken wij dat een werknemer bij een voorgenomen ontslag vaak een vaststellingsovereenkomst meekrijgt. Een werknemer moet deze (vaak onder enige druk) op een korte termijn tekenen. Doe dit vooral niet en laat u hierover adviseren. De eerste keuze die u als werknemer moet maken is of u wilt blijven of wil vertrekken met een zo’n gunstig mogelijke regeling. Op basis van de stukken kunnen onze advocaten uw rechtspositie inschatten en hierover in onderhandeling treden met uw werkgever. In veel gevallen worden de kosten die hiermee gemoeid gaan vergoed door de werkgever.

Specialisatie

Zowel Mitchell Bathoorn als Marloes Ravensbergen-Brussee hebben affiniteit met het arbeidsrecht. Zij hebben specialisatieopleidingen succesvol afgerond en zijn al jaren werkzaam als arbeidsrechtadvocaat. Dagelijks houden zij alle ontwikkelingen scherp in de gaten, zowel de rechtspraak als de steeds wisselende wet- en regelgeving. Daarbij is  Mitchell Bathoorn lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht.