Incasso
Specialisme > Incasso

Incasso

Als uw vordering niet betaald wordt

Wordt uw vordering niet betaald? Vaak betalen debiteuren snel zodra voor de incasso een advocatenkantoor wordt ingeschakeld. Mocht er dan nog steeds niet betaald worden, kunnen wij meteen overgaan tot een procedure. Bij een procedure in kort geding of waarbij het belang hoger is dan € 25.000,- is een advocaat zelfs verplicht. Wij kunnen u bestaan bij:

  • Onbetaalde vordering/factuur
  • Aanmaning
  • Dagvaarding
  • Incassokosten

Incassopakket

Wij hebben speciaal een incassopakket ontwikkeld voor bedrijven die last hebben van onbetaalde (en onbetwiste) facturen. Zo kunt u op een goedkope manier uw vordering uit handen geven aan een advocaat. Meer informatie over de tarieven, vindt u hier.

Incassokosten

Per 1 juli 2012 is een nieuwe wet van kracht met betrekking tot het berekenen van incassokosten. Deze wet beperkt niet alleen de maximale hoogte van de incassokosten, maar heeft ook gevolgen voor de wijze waarop een niet betalende klant moet worden aangemaand. Overigens is er een verschil tussen het aanmanen van een consument en het aanmanen van een bedrijf. Wij kunnen u adviseren op dit gebied.

Als u een betalingsachterstand heeft

Als u een aanmaning heeft ontvangen, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw schuldeiser voor een betalingsregeling. Op die manier kunt u voorkomen dat uw schuldeiser de vordering uit handen geeft en er incassokosten worden berekend. Zijn deze al aan u berekend, doet u er verstandig aan om eerst te (laten) controleren of de incassokosten kloppen en of ze wel in rekening gebracht mogen worden. Neem daarvoor gerust contact met ons op.