Werk
Specialisme > Arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomst

De arbeidsovereenkomst is de overeenkomst waarbij de ene partij, de werknemer, zich verbindt in dienst van de andere partij, de werkgever, tegen loon gedurende zekere tijd arbeid te verrichten. Er zijn bijzondere soorten arbeidsovereenkomsten, zoals het nul-urencontract, een min- max contract of een uitzendovereenkomst. Meer hierover kunt u lezen in de rubriek recht.

In het arbeidscontract staan diverse clausules opgenomen. Bekende voorbeelden zijn de beperkende clausules, zoals een concurrentiebeding, relatiebeding of een geheimhoudingsbeding. Onder ‘Inhoud van de arbeidsovereenkomst’ kunt u meer over diverse clausules in het arbeidscontract lezen.

Specialisatie

Zowel Mitchell Bathoorn als Marloes Ravensbergen-Brussee hebben affiniteit met het arbeidsrecht. Zij hebben specialisatieopleidingen succesvol afgerond en zijn al jaren werkzaam als arbeidsrechtadvocaat. Dagelijks houden zij alle ontwikkelingen scherp in de gaten, zowel de rechtspraak als de steeds wisselende wet- en regelgeving. Daarbij is  Mitchell Bathoorn lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht.