Terug naar overzicht

Second opinion advocaat (gratis second opinion / juridisch advies)

Second opinion advocaat nodig?

Twijfelt u over het juridisch advies, beoordeling of aanpak van uw rechtsbijstandsverlener of rechtsbijstandsverzekeraar? Dan wordt het tijd voor een second opinion advocaat. Leg nu uw vraag of probleem voor aan Advocatenkantoor Bos. Onze ervaren advocaten kunnen een juridische second opinion geven. In de meeste gevallen kan dat zelfs helemaal gratis. Hieronder leggen we uit hoe het aanvragen van een second opinion voor juridisch advies werkt.


Stap 1 – Bel ons bij twijfel

Neem gerust telefonisch contact op voor een oriënterend telefonisch (gratis) gesprek. Wij kunnen in dit telefonisch gesprek al snel een indicatie geven van een mogelijke oplossing voor uw juridische vraag(stuk). Wij kijken volledig onafhankelijk naar de zaak en bespreken vooraf met u wat de kosten van de second opinion zullen zijn (en wat het u mogelijk kan opleveren).


Stap 2 – Check of gratis second opinion / juridisch advies mogelijk is

Als uw zaak wordt behandeld door uw rechtsbijstandsverzekeraar, wordt de second opinion door de rechtsbijstandsverzekeraar vergoed op basis van de geschillenregeling die is opgenomen in de polisvoorwaarden. Bijna alle rechtsbijstandsverzekeringen (waaronder DAS, Achmea, ARAG, SRK) hebben een geschillenregeling. In die regeling is vastgelegd dat u als verzekerde in principe recht heeft op een second opinion bij een onafhankelijke advocaat en dat op kosten van uw rechtsbijstandsverzekeraar. Wij kunnen in de polisvoorwaarden controleren of u in aanmerking komt voor een gratis second opinion.


Stap 3 – Persoonlijk gesprek

Als wij ook het vermoeden hebben dat er wellicht een ander advies of aanpak nodig is, nodigen wij u uit bij ons op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dat gesprek bespreken we uw zaak, waarbij alle gebeurtenissen en onderliggende stukken aan bod komen en maken we een afspraak met uw rechtsbijstandsverzekeraar over de vergoeding van de kosten. Wij bekijken, volledig onafhankelijk, de hele zaak opnieuw en beoordelen of uw zaak toch kans van slagen heeft.


Stap 4  – Second opinion / juridisch advies

Wij kijken met een onafhankelijke blik en objectief naar uw zaak. Nadat we alle stukken hebben bestudeerd en eventueel nog aanvullende stukken hebben ingezien, maken wij een uitgebreid juridisch advies. Hierin worden de mogelijkheden geschetst en ook aangegeven welke risico’s er eventueel zijn.

Contact:

Bel direct met een van onze advocaten op 071-3610900 of neem contact op via ons contactformulier.