Pro deo

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Pro deo is een veelgebruikte aanduiding voor gefinancierde rechtsbijstand. Als uw inkomen niet voldoende is om zelf de kosten van rechtsbijstand te dragen, kunt u in aanmerking komen voor financiering door de Raad voor Rechtsbijstand (RvR). Dit heet een ‘toevoeging’. Van u wordt dan wel een eigen bijdrage verlangd, welke door de RvR wordt vastgesteld aan de hand van uw inkomen. Deze inkomenstoets doen wij niet, maar de RvR, nadat wij een daartoe bestemde aanvraag hebben gedaan. U kunt zelf al informatie vinden op de website: www.rechtsbijstand.nl. Tijdens het eerste gesprek met de advocaat zal u hierover nader worden geïnformeerd en zal eventueel een toevoeging voor u worden aangevraagd.

Bijzondere bijstand

Als u een bijstandsuitkering krijgt of door een andere reden op bijstandsniveau leeft, kunt u voor de eigen bijdrage bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente waar u woont. Deze aanvraag moet u tijdig doen. Meer informatie en voorwaarden vindt u op de site van uw gemeente. Voor de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen, verloopt de aanvraag via de ISD Bollenstreek.

Advocatenkantoor Bos is aangesloten bij de High Trust regeling van de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat de aanvraag veel sneller verloopt en u dus binnen een paar dagen weet of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

High Trust