Arbeidsrecht

Specialisten:
mr. M.L. Ravensbergen-Brussee (contact)
mr. M. Bathoorn (contact)

Het arbeidsrecht regelt de verhoudingen tussen werkgever en werknemer. Zoekt u een advocaat op het gebied van arbeidsrecht? Wij staan zowel werkgevers als werknemers bij rond geschillen in een arbeidssituatie.

Bent u werkgever?

Als werkgever wordt u dagelijks geconfronteerd met arbeidsrechtelijke kwesties. U moet arbeidsovereenkomsten opstellen, wordt geconfronteerd met disfunctionerende of zieke werknemers of u wilt een werknemer ontslaan. De advocaten van Advocatenkantoor Bos hebben jarenlange proces- en advieservaring in het arbeidsrecht en wij garanderen u dat wij u op het hoogste niveau in dit vakgebied bijstaan. Wilt u op de achtergrond een advocaat die met u meedenkt (en u op termijn veel kosten bespaart)? Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek op ons kantoor of wij komen bij u langs. Hieronder treft u opsomming van de (meest voorkomende) zaken waarmee u als ondernemer geconfronteerd kan worden en waarbij wij u kunnen bijstaan.

Arbeidsovereenkomst 

Ontslag van een werknemer

Bent u werknemer?

Sinds 1 juni 2015 is het ontslagrecht fundamenteel gewijzigd. Als werknemer wordt u vaak extra beschermd en kan een werkgever u niet zomaar ontslaan. Wordt u geconfronteerd met ontslag? In dat geval adviseren wij u om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen zodat samen de juiste tactiek kan worden bepaald. Ook kunnen wij u helpen indien uw loon niet (of structureel te laat) wordt uitbetaald of indien u uw werkgever aansprakelijk wil stellen voor letselschade. Doordat wij zowel werkgevers als werknemers bijstaan, zien we snel wat uw sterke (en voor de werkgever zwakke) punten van uw zaak zijn, zodat wij optimaal  voor uw rechten kunnen opkomen. Hieronder treft u een aantal artikelen aan op gebieden waarbij wij u kunnen bijstaan.

Ontslag 

Loonvordering / opbouw vakantiedagen

Letselschade (werkgeversaansprakelijkheid)

  • Lichamelijk letsel tijdens werk
  • Mentale / psychische schade door het werk (burn-out)
  • Beroepsziekte