Vaststellingsovereenkomst

Wederzijds goedvinden

Wilt u een arbeidscontract beëindigen met een werknemer? Afhankelijk van de grondslag dient u hiervoor naar het UWV of de kantonrechter te gaan. Dit is echter kostbaar, tijdrovend en onzeker. De meest eenvoudige manier om een contract met een werknemer te beëindigen is met een vaststellingsovereenkomst. Onze advocaten kunnen u hierbij helpen. Zo bent u op een snelle manier van uw werknemer af. Wij zorgen er bovendien voor dat er een juridisch ‘dichtgetimmerde’ vaststellingsovereenkomst wordt opgesteld.

Onderhandelingen

Heeft u een disfunctionerende werknemer, of een werknemer met een verstoorde arbeidsverhouding of heeft een werknemer zich ziek gemeld na de mededeling dat u hem/haar wilt ontslaan? Onze advocaten hebben ruime ervaring met dit soort situaties en kunnen u bijstaan tijdens de onderhandelingen. Indien partijen het eens zijn over de voorwaarden waaronder het dienstverband kan worden beëindigd, zal een vaststellingsovereenkomst worden opgesteld. Tussenkomst van een rechter is dan niet nodig.

Vaststellingsovereenkomst (VSO)

Namens u kunnen wij een vaststellingsovereenkomst opstellen waarin alles correct staat verwoord. Als werkgever wilt u niet later alsnog een vordering krijgen wegens achterstallig loon of worden aangesproken op grond van werkgeversaansprakelijkheid. Onze advocaten hebben ruime ervaring in het opstellen van vaststellingsovereenkomsten en weten welke aspecten van belang zijn voor werkgevers.

Juridisch advies

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten zijn? Bel vrijblijvend naar 071 – 36 10 900 en een van onze advocaten informeren u graag verder.